Windows szerver szoftver és licence konstrukciók

Ahhoz, hogy egy szerver működjön, szükséges, hogy rendelkezzünk bizonyos szoftverekkel is. Szerverek működtetéséhez szükség van szoftverekre is. Ezen programok a szerveren futnak, és segítségükkel biztosítva van a rendszer tökéletes működése. Ilyen software például a szerver operációs rendszerek valamint a hozzá kapcsolódó alkalmazások. Az operációs rendszer,- akár a Windows szerver szoftver – képes kezelni a szerveren található adatokat és felhasználókat, segítségével futhatnak az alkalmazások, továbbá biztosítva vannak a hálózati funkciók irányításai is.

Lássunk néhányat aMicrosoft operációs rendszerei közül: Windows Server Datacenter, Windows Server Standard, Windows Server Essentials, Windows Server Foundation. Ezekhez tartozó sikeres alkalmazások például az Exchange és az SQL.

Léteznek úgynevezett licenckonstrukciók is: ugyanazt a terméket a gyártók akár más és másféle felhasználói licenccel is forgalomba hozhatják. Ezek az eltérések többnyire attól függnek, hogy az árak és a felhasználási feltételek mennyiben térnek egy egymástól. Ennek érdekében vásárlás előtt mindig győződjünk meg mind technikai, mind gazdaságossági szempontból, hogy melyik licenckonstrukció az, ami számunkra leginkább megfelel. Ha a szerverdiszkont.hu webáruházat választja, akkor minden más mellett e tekintetben is tanácsot kaphat a licence termékekkel kapcsolatosan, szakképzett szakemberek segítik a tájékozódást és a vásárlást.

A felhasználói licensz alaptípusai a dobozos termékek. Ezek egyedi licencet foglalnak magukba, azaz egyetlen felhasználói jogot, amely egyetlen gépre telepíthető. Tehát nem kötődnek felhasználóhoz és számítógéphez, viszont ez előbbihez lehet regisztrációval kötni. A dobozos termékeket aktiválni kell. Szerver szoftverekkel kapcsolatosan itt talál bővebb információt. 

Az OEM licenc Örökös felhasználási jogot ad, nem mennyiségi, hanem egyedi licencfajta. Amelyik gépre először feltelepítik, ahhoz fog kötődni, ettől a későbbiekben nemlehet elválasztani.

Az OLP licenc gyakorlatilag úgynevezett örökös felhasználói jogot biztosít, ez azt jelenti, hogy a feltételek betartása mellett a felhasználó nincs korlátozva időben a termék használatában.

Az OVS licenc egy bizonyos időtartamra szóló licenszek, melyek használatához kétoldalú szerződés megkötése szükséges, és a cégben szereplő összes számítógépre vonatkoznak. Az előfizetés időtartama alatt használható a termék.

 

Weboldal információ

A weboldalon található szerver termékek és alkatrészek nem a TopLaptop Kft. termékei, hanem a felhasználók által feltöltött eladó termékek. A feltöltött információkra semilyen garanciát nem vállalunk. A termékek állapotáról, szállíthatóságáról és egyéb tulajdonságáról kérjen információt a termékadatlapon megadott felhasználói elérhetőségen!

Belépés


Az oldal használatával hozzájárul a cookie-k használatához.